Spis rozdziałów i ich oryginalne tytuły w książce kucharskiej Pani Marii Śleżańskiej
zatytułowanej "CO DZIŚ NA OBIAD"



Rozdział I
ROSOŁY I ZUPY
nr. 1-114

Rozdział II
ROZMAITE DODATKI DO ZUP
nr. 115-145

Rozdział III
PRZEKĄSKI I PASZTECIKI
nr. 146-190

Rozdział IV
PASZTETY I RUSKIE PIEROGI
nr. 191-210

Rozdział V
SOSY DO RÓŻNYCH MIĘS
nr. 211-275

Rozdział VI
WOŁOWINA
nr. 277-359 nr. (276 podział mięsa wołowego)

Rozdział VII
BARANINA
nr. 361-394 nr. (360 podział mięsa baraniego)

Rozdział VIII
CIELĘCINA
nr. 396-475 nr. (395 podział mięsa cielęcego)

Rozdział IX
WIEPRZOWINA
nr. 477-525 nr. (476 podział mięsa wieprzowego)

Rozdział X
DRÓB
nr. 526-604

Rozdziału XI 
- Jako takiego tytułu w tej książce nie ma. Choć kolejne numery przepisów następują.
Nie wiem, pewnie omyłkowo został pominięty, bo po nim następuje rozdział  XII. 
A w związku z tym, że są tam dania z dziczyzny, więc ja zatytułowałem go...
DANIA Z DZICZYZNY
nr. 605-657

Rozdział XII
MIĘSNE POTRAWY ZIMNE
nr. 658-669

Rozdział XIII
RYBY, RAKI, ŻABY
nr. 670-781

Rozdział XIV
RYBNE POTRAWY ZIMNE
nr. 782-791

Rozdział XV
JARZYNY
W jarzynach nie wiem już dlaczego, pododawałem jeszcze swoje podkategorie.
- Ale numeracja się zgadza.
nr. 792-942

Rozdział XVI
GARNITURY DO JARZYN
nr. 943-950

Rozdział XVII
DANIA MĄCZNE I Z JAJ
nr. 951-1010

Rozdział XVII
KOMPOTY I SAŁATY
nr. 1011-1035

Wszystkie rozdziały i tytuły tychże - tutaj wymieniłem w kolejności jakiej występują w książce,
a pod spodem dla ułatwienia dodałem jeszcze numery dań od-do, które występują w rozdziale.